top of page
BF_Logoikon_02_2_1_1.gif
Bokfabrikken_web_01.jpg
Bokfabrikken_03.jpg

Logo, identitet, webside

Boktrykkeriet AIT Grafisk har gjennom de siste 140 årene, i stadig utvikling, jobbet med bok-trykking for de største forlagene i Norge. De er levende opptatt av boka som medium, og har gjort en innsats for grønne valg i bokproduksjon. De trykker i dag kun på bærekraftig klima-kompensert papir, er FSC®-sertifisert, Svanemerket, og er medlem av Grønt Punkt, som betyr at restavfallet blir resirkulert.

AIT Grafisk ønsket en nettsidene med navnet Bokfabrikken.no, der målgruppen var de som ønsket å trykke og gi ut bok på eget forlag. De ønsket å samle all den relevante kunnskapen AIT Grafisk hadde, for de selvpubliserende forfatterne, og intervjuer med forfattere som kunne gi råd fra egne erfaringer i en blogg. Nettsiden skulle også inneholde en priskalkulator, slik at forfatterne kunne gjøre prisberegninger av egne prosjekter. Identiteten skulle gjenspeile det nære forholdet AIT Grafisk har til sine kunder, den personlige servicen de gir, og den gjensidige kjærligheten de har til bøkene.

 

Fokuset for identiteten ble på forfatterne, og det skrevne ordet til forfatteren. Bokfabrikken skulle være der "Fra ord til bok", altså fra forfatterens ferdig skrevne ord, til de kunne stå med boka i hånda. En illustrasjons-stil ble utviklet som en del av identiteten, der linjer, som både kan illustrere tekstlinjer og sider i en bok, ble utgangspunktet. Illustrasjonene er i sort/hvit, som viser til sort blekk og hvitt papir. En firkantet boks ble også en del av identiteten, som viser til alle de variable størrelsene en bok kan ha. Logoen kan brukes ganske fleksibelt, men har nærmest en rolle som en asterisk når den står sammen med den firkantede boksen.

Mitt ansvarsområde:

– Prosjektleder

– Strategiutvikling

– Identitetsdesign

– Webdesign og implementering

– Illustrasjon

– Tekstarbeid

Illustrasjonene vant bronse i European Design Awards våren 2023.

Bokfabrikken_papir_05.jpg
BF_Logo_02_3.gif
Bokfabrikken_02.jpg
Bokfabrikken_022.jpg
Bokfabrikken1.jpg
Bokfabrikken3.jpg
Bokfabrikken2.jpg
Bokfabrikken2.jpg
Bokfabrikken1.jpg
Bokfabrikken6.jpg
Bokfabrikken3.jpg
Bokfabrikken5.jpg
Bokfabrikken4.jpg
BOKFABRIKKEN
/AIT GRAFISK
bottom of page